Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Bjuv

Min mening: ”Ge all personal ute i verksamheterna rätt förutsättningar”

Bertil Olsson (M), andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Bjuv skriver öppet brev till nämndens ordförande, Ann-Sofie Fridehjelm (S) samt kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson (S).

Som politiker vill ni ju gärna att folk lyssnar på det ni har att säga, men uppenbarligen är det svårare att få till en kommunikation med er som är högsta politiker i era nämnder. Barnen är det viktigaste vi har och redan i mitten av 2017 och i början på 2018 såg vi alla att ekonomin inte kommer att gå ihop.
Vi fick information från dåvarande förvaltningschef som berättade att det i princip inte fanns något att dra in på för att få ekonomin i balans. Kommunen satsar också betydligt mindre pengar än genomsnittskommunerna i landet vad det gäller våra ungdomar med problem.
Detta har vi moderater påtalat under hela våren. Alla politiker i nämnden har också varit inställda på att begära mer pengar från kommunstyrelsen. Detta för att täcka de underskott som uppstått med bland annat fler elever.
Men i juni vände de styrande S, C, L och KD i nämnden helt om och helt plötsligt skulle nu förvaltningschefen ta fram en besparingsplan med konsekvensanalys till augustimötet. Det ville också kommunstyrelsen att nämnden skulle göra. Nu går det därför ytterligare två månader över sommaren då inget görs åt saken.
Det går inte att slå sig på bröstet och berätta hur bra skolan i kommunen är och ta till sig den äran politiskt, för de som sliter oavbrutet är de ute i verksamheterna. Så inför detta års budget ber jag er därför att ge all personal ute i verksamheterna rätt förutsättningar, så de slipper de här eviga besparingarna som sliter ut personalen och får dem att gå på knäna.
Bertil Olsson (M), andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden
Gå till toppen