Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Ungdomsgäng stökade ombord på Öresundståg – polisinsats vid Gunnesbo

På torsdagskvällen larmades flera polisbilar till ett tåg som stoppats vid Gunnesbo station i norra Lund strax innan klockan 22 . Flera resenärer hade larmat om att ett större ungdomsgäng som betedde sig illa ombord på tåget.

– Det är ett Öresundståg med nummer 1111 som är på väg söderut. Flera resenärer har på olika vis hört av sig om att det är en större grupp ungdomar som gått bananas. Det verkar som de har betett sig jädrigt illa, säger Mats Olsson, pressinformatör på Skånetrafiken.
Ungdomarna ska enligt de uppgifter Skånetrafiken hämtat in från personalen ha stökat och slagit sönder delar av inredningen.
– Sedan har de slagit larm till polisen och så har man kommit överens om en plats att stanna på och det blev Gunnesbo, säger Mats Olsson.
Enligt vittnesuppgifter till HD och Sydsvenskan så ska ett flertal polisbilar ha setts köra i hög hastighet genom norra Lund vid tillfället för insatsen.
– Tågvärden var trängd. Han stängde dörrarna och väntade in polisen, säger Anna Göransson, presskommunikatör vid polisens ledningscentral.
– Det var inget pågående bråk när vi kom dit. Vi har sedan lokaliserat fyra personer som ska ha varit drivande och avlägsnat dem.
Personerna har avlägsnats enligt polislagen för störande av den allmänna ordningen. Det är än så länge oklart om händelsen kommer att resultera i några brottsanmälningar.
Polisinsatsen innebar ett tillfälligt stopp på sträckan mellan Lund och Helsingborg. Inga tåg tilläts passera Gunnesbo station, trots att det är dubbelspår, så länge polisinsatsen pågick
Gå till toppen