Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Anton från Ängelholm spelar basket i U-EM

Anton Lindqvist från Ängelholm är en av spelarna i det svenska landslaget när ungdoms-EM i basket ska avgöras i Sarajevo.

Anton Lindqvist är på landslagsäventyr i Sarajevo.Bild: Äli Basket
24 länder är representerade i basket-EM för U16-lag som går i Sarajevo under denna och kommande vecka. Och genom Anton Lindqvist från Äli Basket i det svenska landslaget kan även Ängelholm sägas vara representerat.
Hur känns det att vara på landslagsäventyr?
– Det är väldigt roligt. Vi kom till Sarajevo på onsdagen och spelade vår första match mot Rumänien dagen efter, säger Anton Lindqvist.
Är det första gången du spelar för landslaget?
– Nej jag har varit med några matcher och turneringar även tidigare. Det är kul för det är ett högre tempo, ett mycket snabbare spel. Det händer saker hela tiden.
Hur kom du på att det var basket som var din grej?
– Min mamma har spelat basket tidigare och min syster höll på när jag var liten. Jag var med och tittade när hon tränade och sen ville jag prova själv. Det är åtta år sedan nu och det har varit lika roligt hela tiden.
Anton Lindqvist. (Arkivbild)Bild: Niklas Gustavsson
Vad ska hända nu under EM då?
– Vi spelar först sex stycken gruppspelsmatcher, den första var som sagt mot Rumänien. När gruppspelet är klart väntar tre matcher för att avgöra placering.
Hur går det i tävlingarna? Vad hoppas du på?
– För lagets del hoppas jag på en plats bland de tre bästa. Det skulle betyda att vi avancerar till A-divisionen till nästa år. För egen del hoppas jag att jag får spela mycket och spela bra. Att jag får göra det som jag ska göra, helt enkelt.
Gå till toppen