Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

BoIS tappade poäng i slutminuterna

BoIS såg ut att fixa en viktig poäng hemma mot Degerfors, men Erik Lindell ville annat. Med två minuter kvar gjorde han 1–2.

Viktor Svensson och hans BoIS föll tungt hemma mot Degerfors.
Superettan
BoIS 1 (1)
Degerfors 2 (1)
Skyttekungen Sargon Abraham har lämnat för IFK Göteborg, men Degerfors började den här matchen bäst. BoIS hade stora problem att få igång ett eget spel. När hemmalaget kom upp på offensiv planhalva var det oftast Adi Nalic som låg bakom. Degerfors hade annars mest boll och när ledningsmålet kom efter en halvtimme var det logiskt. Erik Björndahl skarvade ett inlägg från Viktor Götesson och bollen letade sig in i BoIS-målvakten Amr Kaddouras bortre hörn. Innan dess hade gästernas övertag mest lett till resultatlösa hörnor.
Minuterna senare hade gästerna 0–2 inne, men det blev bortdömt för offside. Istället hände det som så ofta händer när ett lag trycker på och inte utnyttjar sina chanser. På BoIS i princip första avslut på mål kom kvitteringen. Adi Nalic hittade rätt med ett skott från höger i straffområdet.
Om något lag skulle haft ledningen i halvtid var det Degerfors.
BoIS nyförvärv Joe Sise och Akram Mansour satt för övrigt redan på bänken. Hemmalaget jämnade ut spelat efter paus, men båda lagen hade svårt att skapa chanser. De 1735 på läktarna bjöds inte på någon större underhållning. Melvin Frithzell fick ett bra läge efter en felpassning, men skottet gick precis utanför.
BoIS-lägret skrek på straff när Måns Ekvall knockades i straffområdet med tjugo minuter kvar. Istället blev det frispark till Degerfors. Ekvall kunde inte fortsätta och in kom nyförvärvet Akram Mansour. Minuterna senare kom även Joe Sise in när BoIS jagade segern. Det tredje nyförvärvet, Noor Zadran, sköt ett bra skott med åtta minuter kvar, men målvakten räddade.
BoIS satsade allt på ett kort i slutet, men det öppnade även för farliga Degerforskontringar. På en sådan gjorde Erik Lindell 1–2 med två minuter kvar av ordinarie tid. Med tanke på hur det såg ut i första halvlek får man ändå säga att det var rättvist, men det är naturligtvis ett hårt slag för BoIS i bottenstriden. Adi Nalic var piggast i hemmalaget i första halvlek, men det räckte inte. Nu är pressen ännu hårdare på BoIS inför nästa söndags derby mot HIF.
Läs alla artiklar om: Superettan 2018: BoIS–Degerfors
Gå till toppen