Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Gustavslund växer när lokal fastighetsutvecklare bygger fler hyresrätter

Den före detta matbutiken rivs när Bjärebolaget Backahill investerar i nyproduktion på Gustavslund. Resultatet ska bli fler hyresrätter och lokaler för service.

Backahill hoppas på att en ny matbutik vill etablera sig när hyreshusen står klara.Bild: Sews/Cenario
Fastighetsutvecklaren Backahill har köpt den före detta Ica-lokalen på Gustavslund och planerar stora förändringar på området. Först och främst ska fastigheten rivas och ett underjordiskt garage stöpas, sedan ska bostäder byggas ovanpå en verksamhetsbyggnad.
– Tanken är 30-35 lägenheter fördelat på två hus, ett med fem våningar och ett med fyra, säger Dag Thulin, chef för marknad och projektutveckling på Backahill.
Lägenheterna blir hyresrätter och det blir framförallt treor och fyror. I bottenplan blir det plats för kommersiella lokaler.
– Ica har redan sagt upp sig och flyttat men det är andra livsmedelskedjor som hört av sig och är intresserade. Planen är även att behålla barnavårdscentralen, området ska fortsätta att vara ett stadsdelscentrum. Vi vill gärna få dit ytterligare service, säger Dag Thulin.
Detaljplanen för bostadshusen är ute på samråd. Om den antas av kommunfullmäktige i slutet av året kan byggnationen komma igång om ett år. Byggtiden beräknas till 18 månader.
Gå till toppen