Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu är det klart vem som blir ny socialchef i Åstorp

Det var i september förra året som den förre socialchefen fick sparken efter att ha gjort ”opassande uttalanden” under en konferens. Nu är hans ersättare på plats i kommunen.

Bild: MICHAEL SVENSSON
Det blir Monica Ehnberg som tar över tjänsten som socialchef i Åstorps kommun. Hon är inte helt ny på befattningen då hon närmast jobbade som socialchef i Älmhults kommun. Hon var tidigare vård- och omsorgschef i Båstad.
– Fick frågan om jag var intresserad av att träffa Åstorp och då gjorde jag det. Jag tyckte att Åstorp var intressant, lagom stor kommun, nära till allt, alla möjligheter för samverkan mellan förvaltningar, säger hon.
Läs också Socialchefen i Åstorp får sparken
Den förre socialchefen, Dan Håkansson, fick efter ett opassande uttalande lämna kommunen omedelbart i slutet av september förra året. I rekryteringen av Monica Ehnberg har man egentligen inte gjort något annorlunda.
– Det var ju inte rekryteringen i sig som blev fel förra gången så processen har sett ut som den brukar även denna gången, säger Ronny Sandberg (S), kommunalråd i Åstorp.
Läs också Socialchefen fick åtta månadslöner för att sluta
– Vi känner oss nöjda med det här valet och tror att det kommer bli jättebra för Åstorp, tillägger han.
Monica Ehnberg ser sin framtid i Åstorp som spännande och säger att det finns utmaningar att tackla.
– Utmaningen för alla kommuner just nu är rekryteringen, och det gäller de flesta yrkesgrupperna inom socialförvaltningen. Och sen är det en utmaning att både utmana och utmanas, säger hon.
Gå till toppen