Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Simning är en sport där det är väldigt hårfint"

Både toppar och dalar när HS-trion summerar EM i Glasgow.
– För min del skulle mästerskapet vara en vecka till, säger Christoffer Carlsen.

Sophie Hansson trodde hon hade slagit nytt personligt rekord på 100m bröstsim, men efter en arrangörsmiss korrigerades tiden till 1.07.61, endast två hundradelar över pers.
Under torsdagen avslutades sim-EM i Glasgow. För HS-trion Sophie Hansson, Louise Hansson och Christoffer Carlsen resulterade mästerskapet i tre individuella finaler och lika många personliga rekord.
– Simning är en sport där det är väldigt hårfint, mycket upp och ner, men jag är väldigt nöjd med mina resultat, säger Sophie Hansson.
Inför mästerskapet hade 20-åringen som mål att simma under 31 sekunder på 50 meter bröstsim och slå det personliga rekordet på den dubbla distansen.
– På 50 bröstsim var jag under 31 (30.72 nytt pers i semifinalen) och dessutom tog jag mig till två finaler (50 och 100m bröstsim), som jag också hade hoppats på. Sen var där några lopp som jag var lite mindre nöjd med, men helheten var väldigt bra, säger hon och syftar på sitt finallopp på 50 meter bröstsim där tiden blev 31.23.
Vad är du mest nöjd med?
– Jag är himla nöjd med min hundring. Jag var bara två hundradelar över mitt personliga rekord där och har inte alls simmat så snabbt på ett bra tag.
Under omsimningen mellan Louise Hansson och Sara Junevik, om vem som skulle ta sig till semifinal på 50 meter fjäril, slog Hansson nytt personligt rekord med tiden 26,11 och gick vidare.Bild: @imageAuthorName JOEL MARKLUND
För storasyster Louise Hansson slutade EM-veckan med två personliga rekord.
– Jag är nöjd med mitt mästerskap, det blev ju personligt rekord på både 50 och 100 meter fjäril som var mina huvuddistanser.
– Jag är mest nöjd med 100 fjäril, det är det jag tränat för. Det var skönt att jag fick det resultatet jag ville ha på den distansen. Jag har kämpat länge för att spräcka 58 sekunder. Det var skönt att det kom på rätt tävling, här på EM och att jag lyckades ta mig till finalen.
Väl där slutade Louise Hansson på en sjätteplats.
För Christoffer Carlsen gick mästerskapet inte riktigt som han hade hoppats på och precis som i EM i Köpenhamn i vintras kom han igång sent.
– Mitt fokus var egentligen på 100 frisim och det gick inte riktigt som jag ville.
– Det har nog lite med nerverna att göra. Det var egentligen bara hundringen som jag hade snöat in mig på, att det skulle gå snabbt där och då spänner jag mig istället, säger Carlsen som med tiden 49.63 var precis utanför semifinalplatserna och fjorton hundradelar från sitt personliga rekord.
Även på 50 meter frisim var Carlsen en bit från sitt egna pers och tog sig inte vidare till semifinalen. Men i de sista lagkapperna stod HS-simmaren för fina insatser.
– När det inte gick som jag ville på 100 meter så slappnade jag av mer och då gick lagkapperna mycket bättre.
I 4x100 mixed frisim och 4x100 medley blev simningarna bättre och bättre enligt Carlsen.
– För min del skulle mästerskapet vara en vecka till med 100 frisim individuellt imorgon istället.
Nu väntar välförtjänt vila för simmarna innan träningen åter drar igång.
– Vi har säsong i stort sett hela året om så de här få veckorna på sommaren när man bara kan koppla av och inte göra någonting är ganska sköna. Kroppen behöver det, säger Louise Hansson.
Gå till toppen