Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Supportrarna rasar mot Kiese Thelin: ”Han kunde förstått”

Före detta MFF:aren Isaac Kiese Thelin har precis anlänt till nya proffsklubben Bayer Leverkusen – men han kunde ha fått en bättre start. Kiese Thelin har nämligen tagit över legendarens tröjnummer och nu rasar supportrarna.
”Han kunde förstått hur känsligt det är”, skriver Leverkusens supporterklubb i ett uttalande.

Isaac Kiese Thelin är i blåsväder hos Leverkusen-supportrarna. Till höger Stefan Kiessling som slutade i somras.Bild: Bildbyrån
Före detta MFF-spelaren var tidigare proffs i Anderlecht, men hade svårt att ta en plats i den belgiska klubben.
Tidigare i veckan blev det dock klart att den svenska landslagsanfallaren och VM-spelaren lämnar den belgiska ligan för spel i Bundesliga och Bayer Leverkusen.
Men där kunde han fått en bättre start.
I somras slutade Leverkusen-legendaren Stefan Kiessling karriären efter 12 år och 403 matcher i Bundesliga. Kiessling hade nummer 11 och det är ett nummer som nu Kiese Thelin tagit över.
Till supportrarnas stora förskräckelse.
”Alla önskar Isaac Kiese Thelin det bästa i vår tröja och vår klubb. Men han kunde ha förstått hur känsligt det är med nummer 11. Lite naivitet verkar det finnas där”, skriver organisationen Nordkurve 12 enligt tyska Bild.
Supportrarna går också till angrepp mot klubbledningen.
”Det här är extremt tanklöst av Bayer och historien är ytterligare ett hot i den ökande alieneringen från klubbarna, där affärer är på ena sidan och fotbollsfans på den andra.”
Isaac Kiese Thelin väntas göra debut i för Leverkusen i en träningsmatch mot Valencia i morgon.
Gå till toppen