Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Berusad batongman inför rätta

En 45-årig man från Ängelholm ställs inom kort inför skranket vid Helsingborgs tingsrätt. Detta då han enligt vittnesuppgifter viftat med batong på Stortorget.

Det var den 18 november i fjol som polis kallades till Stortorget i Ängelholm. Personer hade sett en man i svart jacka vifta stå och vifta med en batong.
Efter ett kort sökande påträffades mannen inne på ett café i anslutning till torget. Poliserna konstaterade att han bar batongen gömd i ena jackärmen samt att mannen var påtaglig berusad.
Utanför caféet hittas också en kniv som mannen enligt vittnesuppgifter hade burit. Mannen påstod först att han inte haft någon kniv med sig in till staden, men har senare erkänt att kniven var hans.
45-åringen åtalas därför för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, ofta kallad knivlagen.
Mannen åtalas även för ett fall av grovt rattfylleri efter en iögonenfallande färd längs E6 den 9 september i fjol.
Polisen lade märke till en bil som stod stilla vid vägkanten i den södergående körriktningen. Alldeles innan patrullen kom fram till bilen körde den på nytt ut i trafiken.
Färden gick sedan i makliga 40 kilometer i timmen, medan bilens varningsblinkers var i full gång. Polispatrullen trodde först att det handlade om ett fel på bilen och beslöt att sätta stopp för den märkliga resan.
Direkt när man började prata med föraren förstod polisen hur det var fatt. Mannen förde till Helsingborg, där utandningsprover visade på 0,83 promille alkohol i utandningsluften.
Mannen har i båda fallen erkänt brott.
Gå till toppen