Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Brasilien uppnådde miljömål i förtid

Observatório de Torre Alta da Amazônia (Atto), ett torn som upprättatt i Amazonas för att övervaka bland annat utsläpp. Arkivbild.Bild: Yesica Fisch
Brasilien uppnådde redan förra året målet om koldioxidneddragningar från avskogning för 2020, enligt miljödepartementet i Brasília.
Utsläppen från avskogning i Amazonas har minskat med 610 miljoner ton koldioxid, medan 2020-målet var minus 564 miljoner ton. På Cerradon – den brasilianska savannen – minskades utsläppen med 170 miljoner ton, medan målet var 104 miljoner, enligt myndigheterna.
Båda dessa naturområden suger upp oerhörda mängder koldioxid ur atmosfären, och ses som avgörande för hela planetens klimat.
– Det politiska budskapet är att vi kan och bör vara kvar i Paris-avtalet, det är möjligt att uppnå målen som satts upp, säger Thiago Mendes, regeringens ansvarige för klimatarbetet, i samband med mötet FBMC (Fórum Brasileiro de Mudança do Clima).
Fortsatta minskningar är uppsatta som mål åren 2025 och 2030.
Gå till toppen