Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Flera partier har fått sina valaffischer nedrivna i Åstorp

Under helgen har både Socialdemokraterna och Liberalernas valaffischer blivit nedrivna. Händelserna är anmälda till polisen och rubriceras som egenmäktigt förfarande.

Vid två tillfällen under helgen har partiernas valaffischer rivits ner. Enligt en anmälan till polisen inträffade första incidenten någon gång mellan torsdag och fredag. Då ska Socialdemokraternas och Liberalernas valaffischer ha rivits ner på tre ställen i Åstorp. Bara Sverigedemokraternas affischer fick sitta kvar.
Dagen därpå ska ytterligare några affischer ha rivits ner och även här ska Sverigedemokraternas ha varit orörda.
– De blev nedrivna inatt också. Det blir att vi får köra en runda varje morgon och kolla och så får de ju sätta upp. Det tar både tid och kostar pengar, säger Bitten Mårtensson, ordförande för Socialdemokraterna i Åstorp.
Även Sverigedemokraterna, vars affischer alltså fått sitta kvar, tycker att händelserna är negativa. Både i stort och för partiet.
– Jag tycker det är oacceptabelt och odemokratiskt, vandalism på detta sätt är inte okej, det tar vi helt avstånd från, säger Maria Gottschalk som är Sverigedemokraternas första namn i Åstorp.
– Dessutom kan det skada SD mer när det blir såhär men jag hoppas att våra sympatisörer tänker som vi i partiet. Det här är lika tråkigt oavsett vem som drabbas, säger hon.
Partierna har börjat ta plats på torget i Åstorp med sina valstugor och Maria Gottschalk hoppas att de ska lämnas ifred. Och Socialdemokraterna meddelar att de inte kommer ge upp.
– Vi sätter upp nya affischer varje gång och har satt upp idag med, säger Bitten Mårtensson.
Gå till toppen