Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Flytten ska ta FCH:s nyförvärv till VM

Han jagades av flera SSL-klubbar, men valet föll på FCH. Nyförvärvet hoppas att flytten ska hjälpa honom förverkliga sin VM-dröm.
– Det är mitt mål, säger han.

Fredrik Gjödalstuen har redan hunnit debutera i herrlandslaget.Bild: Rune Halvorsen
FCH:s senaste nyförvärv är norrmannen Fredrik Gjödalstuen. Den unge norrmannen öste in poäng för Sarpsborg i den högsta ligan i Norge förra säsongen. När HD-sporten når 18-åringen berättar han om flytten.
– Det känns väldigt bra även om det är ett stort steg att ta, men det ska bli riktigt intressant och jag är taggad för att sätta igång nu, säger Fredrik Gjödalstuen som siktar på att ta en ordinarie plats i truppen:
– Målsättningen är att få spela så mycket som möjligt och ta med mig mitt spel från den norska ligan hit.
Flyttlasset till Helsingborg går under söndagen, men redan i juni var han nere och hälsade på föreningen. Att omställningen till den nya ligan kommer bli tuff är han inställd på.
– Det går ju snabbare i SSL och där är fler skickliga spelare. Men jag kommer att ta med det jag har lärt mig och anpassa mig efter det. Jag kände ändå att jag kunde ställa om ganska snabbt på träningarna när jag var här nere.
Hur bra är den norska ligan?
– Den är ju långt ifrån SSL-nivå. Men där är fem eller sex lag som håller bra nivå, ska jag jämföra är det ungefär som toppen i den danska ligan. Men de sämre lagen bör inte vara i ligan, de gör nivån mycket sämre.
Flera SSL-klubbar var intresserade av norrmannen, men valet var ganska tidigt givet för den norske poängsprutan.
– Klubben var väldigt proffsig och tog emot mig med öppna armar när jag var nere och hälsade på. Då var det ett enkelt val för mig att gå till Helsingborg, säger han och utvecklar:
– Jag vet att det är en väldigt professionell förening som vill satsa ungt. Det passar bra och stämmer överens med mina ambitioner. Sen är det en väldigt fin spelargrupp jag kommer till.
Vad är du för typ av spelare?
– Jag är en kvick kontringsspelare som gillar att skjuta mycket och göra mål.
I våras fick han chansen att representera Norges herrlandslag, och nu siktar Gjödalstuen på att ta en plats i den norska truppen till VM som går av stapeln den 1:e december.
– Det är mitt mål. Jag har tränat på bra nu i sommar och ska fortsätta med det nu när jag kommer hit till Helsingborg. Då tror jag att jag har en bra chans, säger han.
Gå till toppen