Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Min mening: Vi står på vårdtagarnas sida

”När vinstkraven är viktigare än god vård står vi Socialdemokrater på vårdtagarnas sida”, skriver Mats Tosdahl (S).

Kassakrokens äldreboende som ska övergå till privat regi.Bild: Mikael Anjou
Svar till Stefan Olssons (SD) insändare 13 augusti.
Självklart finns det privata vårdgivare som är bra , inget tvivel om det. Det finns också många kommunala vårdhem och kommunal äldreomsorg som sköter sig utmärkt.
Att intäkter till vård och skola är desamma råder det heller inga tvivel om. Tyvärr är systemet med skolpeng och vårdpeng trubbiga verktyg som inte ser till skillnader i behovet av vård eller skola för den enskilde medborgaren. De privata vårdgivarna eller skolorna vill inte inte ha de mest behövande vårdtagarna eller eleverna eftersom de minskar vinsten. Detta är ett faktum oavsett vad Stefan Olsson och SD tycker. På det sättet blir inte valfriheten lika för alla.
När vinstkravet är viktigare än kvalitet står vi Socialdemokrater upp för kvalitet för medborgarnas bästa.
När vinstkraven är viktigare än god vård står vi Socialdemokrater på vårdtagarnas sida.
När vinstkraven är viktigare än personalens rätt till justa villkor, bra arbetsvillkor och löner, står vi Socialdemokrater på arbetstagarnas sida.
När vård kan ge ett överskott låter vi Socialdemokrater överskottet gå tillbaka till verksamheten framför att låta pengarna fly Sverige och gå till skatteparadis eller hamna i enskildas fickor.
SD och Stefan Olsson ställer sig hellre på högerpartierna sida och prioriterar privatisering framför bra vård, justa arbetsvillkor och en god arbetsmiljö.
Låt din röst den 9 september bli ett ställningstagande för bra vård och justa arbetsvillkor, det som SD föraktar som illvillig socialism och förhatligt kollektivt tänkande. Vi Socialdemokrater kallar det solidaritet och social demokrati för allas bästa! Vår politik har byggt Sverige - låt inte SD och de andra borgerliga partierna få riva ner folkhemmet!
Mats Rosdahl (S)
Läs också Min mening: Inte fult med vinster i välfärden
Gå till toppen