Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Många valdebatter i Kullabygden

I nästa vecka arrangeras inte mindre än fyra olika valdebatter på olika ställen i Höganäs kommun.

På onsdag i nästa vecka är det dags för skoldebatt. Vikenskolans föräldraföreningen arrangerar en hearing med alla partier som sitter i fullmäktige. Det är bara en av fyra debatter som hålls i bygden i nästa vecka med anledning av valet.Bild: Irina Bernebring Journiette
Tre dagar på raken i nästa vecka ska lokalpolitikerna drabba samman i fyra olika debatter i Kullabygden.
Första debatten äger rum klockan 19 i Jonstorpsskolans matsal tisdagen den 21 augusti. Det är byalaget som bjudit in företrädarna för de åtta olika partierna som sitter i fullmäktige och debatten kommer att ha fokus på just Jonstorp.
Varje parti får fem minuter på sig att berätta om sina mål för kommunen och Jonstorp och sedan ska det svaras på frågor om förtätningsplaner för Jonstorps centrum. Vad som händer med Tomtelund som hålls stäng och det gamla biblioteket.
Frågan om stranderosionen ska tas upp liksom lärarbristen i Jonstorp och barnomsorgsalternativen i byn. Det ska även talas om idrottsföreningarnas behov och så får åhörarna också möjlighet att ställa sina frågor.
Byalagets ordförande Bengt Eklund och vice ordförande Ulf Holmqvist kommer att agera moderatorer.
Dagen därpå - den 22 augusti - har Vikenskolans föräldraföreningen bjudit in till en visionsdebatt. Fokus på den debatten ligger på vad de olika partierna vill med skolan. Debatten skulle egentligen ha hållits i maj men sköts upp.
– Vi fick inte tillräckligt med respons från politikerna. Nu tycker vi också att det är mer aktuellt med tanke på valet, säger Lotta Strömgren Jönsson, vice ordförande i föräldraföreningen.
Hon kommer själv att agera moderator.
– Allt inleds med att jag först pratar med utbildningsnämndens ordförande Pia Möller (M). Hon ska få redogöra för vilka delar i skolan som politiken har inflytande över. Sen får varje parti berätta vad de står för och vilka ambitioner man har för skolan, säger Lotta Strömgren Jönsson.
För att gå på debatten behöver man inte vara medlem i Vikenskolans föräldraförening.
– Det kan finnas andra personer som är intresserade av skolfrågan. Tanken är också att man ska få ställa sina egna frågor till politikerna.
Även fackförbundet Lärarförbundet ordnar en debatt som hålls den 23 augusti på Bruksskolan med start 17.30.
Samtidigt ordnar även Företagarna Höganäs en Val-bar i Hantverkshuset på Storgatan. I den debatten kommer fokus att ligga på handel, besöksnäring, företagande och entreprenörskap. Och debatten ska fungera som en after work med mat och dryck där åtta ledande Höganäspolitiker ska få svara på frågor och tala för sin sak.
Olof Engvall är moderater för Företagarnas debatt Val-Bar som hålls i gamla bankhuset den 22 augusti.
Moderator är journalisten och kommunikatören Olof Engvall och till hjälp har företagare i Kullabygden ombetts skicka in frågor och ämnen som kommer tas upp under kvällen.
Val-Bar drar igång 18.30.
– Intresset för debatten är stort och vi räknar med att ta in de maximalt 100 besökare som lokalen tillåter. Det är uppenbart att företagare i Höganäs är angelägna att höra vilka visioner våra politiker har för att utveckla företagande och näringsliv i vår region, säger Livia Deák-Jönsson, vice ordförande i Företagarna Höganäs i ett pressmeddelande.
Gå till toppen