Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

ÖVK-mästarna gör debut på världstouren

Örkelljungas svenska mästare är klara för en internationell debut – men först väntar finalen på den svenska touren.

Jakob Wijk Tegenrot och Peter Lundgren jublar SM-guldet och nu tar ÖVK-duon sats mot en internationell debut. Foto: Robert Boman.
Den här veckan avgörs finalen på den svenska beachtouren, på måndag börjar inomhusträningen med ÖVK – men redan veckan därpå är det dags för årets stora utmaning. Då startar nämligen de färska SM-vinnarna Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot för första gången på världstouren, FIVB World Tour.
– Jag har själv varit med en gång tidigare, med det var många år sedan och nu har vi varit sugna på att testa det här rätt länge, säger Wijk Tegenrot.
Tävlingarna avgörs i Montpellier, Frankrike, med start den 28 augusti, och det är ett av de första stoppen på nästa säsong, 2018-19. Utan viktiga rankingpoäng får ÖVK-spelarna räkna med en tuff lottning och Jakob vet förstås vad som väntar.
– Jag har fattat det som att vi får börja kvalet mot ett franskt par och det är klart att risken finns att det bara blir en match. Men det ska ändå bli skoj att få känna på den här nivån.
Först ska dock den svenska beachsäsongen avslutas och redan under torsdagen inleds tourfinalen i Örebro. Lundgren/Tegenrot möter Björn Berg och Alexander Annerstedt i den första matchen och Tegenrot försäkrar att ÖVK-duon kommer extra taggade inför finalspelet.
– Vi förlorade ju två matcher, bland annat mot det här paret, i Nyköping senast. Det är klart att det var svårt att ladda om efter SM-guldet, inte minst mentalt, men nu vill få börja vinna igen och vi har ju visat att vi har chansen mot alla.
De åtta bästa paren är inkvalade och Örkelljungaspelarna är rankade som trea, bakom ettorna Martin Appelgren/Simon Bohman och Linus Tholse/Jakob Molin.
Tourfinalerna ska vara klara på lördag eftermiddag, så att de inte ska krocka med de EM-kvalmatcher inomhus som också spelas i Örebro. Herrarna möter Grekland och damerna Estland.
Gå till toppen