Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Systrar från Örkelljunga vann VM-silver i bangolf

Det blev dubbel seger när systrarna vann medalj i Tjeckien förra veckan.

Jennifer och Julia Göransson från Örkelljunga tog silver i Tjeckien. Systrarna kommer från en golffamilj där i princip alla spelar, eller har spelat, bangolf.Bild: Privat
Jennifer Göransson, 17 år, är mer rutinerad i tävlingssammanhang medan lillasyster Julia Göransson, 14 år, gjorde VM-premiär.
Tidigare i år blev hon uttagen av förbundskaptenen till juniorlandslaget i bangolf, som i mer informella sammanhang kallas minigolf.
– Det kändes riktigt bra att komma med. Det har varit mitt mål i något år, säger hon.
Förra veckan var det dags för junior-VM i Tjeckien där svenska damlaget tog silver. I laget spelar Jennifer och Julia Göransson som enda skåningar.
– Jätteroligt, det är alltid kul att få medalj, säger Jennifer Göransson.
Hon knep även en bronsplats i kategorin mixade par, som är ny för i år, där man tävlar parvis kille och tjej. Och för Jennifer Göransson har blivit en del medaljer genom åren. Hon kom med i landslaget 2015 och sedan dess har hon vunnit både EM- och VM-guld.
– Jag gillar verkligen all gemenskap, alla människorna man träffar ute på mästerskapen. Det får mig att vilja bli ännu bättre, säger hon.
Systrarna kommer från en golffamilj, där både äldre syskon och föräldrar, har spelat.
– I princip hela familjen spelar. Jag har följt min pappa på alla tävlingar och sedan har intresset fortsatt, säger Jennifer Göransson.
Vad är roligast med sporten?
– Att träna psyket. Man måste ha tålamod och hålla ihop även om man blir sur. Jag blir inte så frustrerad i dag som för något år sedan. Nu kan jag mer skratta åt mina misstag, säger Julia Göransson.
Hur är det att tävla med sin syster?
– Riktigt roligt, det är en familjegrej. Många sitter kanske hemma på sina rum och håller på med mobilen men nu får man göra något ihop, säger Julia Göransson.
Gå till toppen