Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fem till sjukhus efter frontalkrock vid Rydebäck

På onsdagseftermiddagen frontalkrockade två bilar på Landskronavägen, mellan Råå och Rydebäck. Räddningstjänsten klippte taket på en av bilarna för att säkert ta ut två personer. Fem personer fördes till sjukhus och en av förarna misstänks ha varit rattfull.

Bild: André Tajti/Topnews
Larmet kom klockan 12.41.
– De har frontalkrockat, men omfattningen på skadorna vet jag inte, sa Jerker Palm Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten, i samband med händelsen.
Totalt färdades fem personer i de två bilarna – en man i den ena bilen och två vuxna samt två barn i den andra. Räddningstjänsten klippte taket på den sistnämnda bilen.
– Man har klippt av taket för att säkert ta ut de vuxna. Barnen har de tagit ut innan, sa Jerker Palm Svensson.
Fem personer fördes med ambulans till sjukhus efter olyckan. Enligt Region Skåne hade en kvinna allvarliga skador när hon inkom till akuten i Helsingborg. De fyra andra har skador som betecknas som lindriga.
Efter olyckan var det helt stopp i trafiken, men vägen öppnade senare.
Senare på eftermiddagen meddelade polisen att bilföraren som vållade olyckan är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och vållande till kroppsskada. Han hade framfört bilen mycket vingligt och kört över i fel vägbana flera gånger där han kolliderade med den mötande bilen.
Gå till toppen