Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Kvinna lurade sig in hos äldre - stal smycken från dam i Klippan

Vid lunchtid på tisdagen ringde det på dörren hos en 79-årig kvinna i centrala Klippan. När hon öppnade stod en kvinna utanför, och sade sig komma från hemtjänsten.

Då den äldre damen inte hade någon hemtjänst blev hon misstänksam, men enligt polisanmälan insisterade besökaren ändå på att få komma in och genomföra en hälsokontroll.
I bostaden ska förövaren ha bett 79-åringen att ta av sig armbandsur och guldhalsband, för att kunna kontrollera hennes puls. Först när den främmande kvinnan försvunnit insåg damen att hon blivit bestulen på sin klocka och halsbandet.
Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesman hos polisen, påminner om att inte släppa in någon okänd person i sin bostad.
– I det här fallet hade kvinnan inte någon hemhjälp, men personen propsade ändå på att få komma in och hjälpa henne.
I veckan har minst två liknande händelser inträffat i grannkommunerna.
På onsdagskvällen vid 18-tiden fick en kvinna i 90-årsåldern, som bor i centrala Perstorp, besök av en kvinna som gick till väga på ett liknande sätt. Enligt polisanmälan sade hon sig vara sjuksköterska från hemtjänsten och sa att hon hade pratat med den äldre damens anhöriga om att undersöka henne.
Besöket ska ha slutat med att kvinnan ville växla pengar, men det är oklart om någonting blev stulet.
En 87-årig man i Kvidinge fick även han besök av en kvinna som den här gången sade sig vilja kolla hans ben. Enligt polisen har man inte upptäckt att något stulits hos mannen.
Eva-Lotta Hermansson Truedsson utesluter inte att flera liknande brott kommer att rapporteras de närmaste dagarna.
– Det är bra om man som anhörig pratar med sina äldre. Man kan även vara uppmärksam omkring sina grannar, och vaksam på om man ser någon person i området som inte brukar vara där.
Gå till toppen