Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Min mening: Värna småföretagarna

Vi i Vänsterpartiet tycker att det är viktigt med en levande innerstad i Landskrona och anser att vi måste värna mer om småföretagarna i vår stad, skriver Maja Anselius (V)

De tillhör varken borgarklassen eller arbetarklassen, men har ofta svårt att få sin ekonomi att gå ihop. När arbetslösheten ökade lockades många av att starta eget och de som gjorde det för en ojämn kamp i sin vardag. Det är få som har möjlighet att anställa någon och får ta hjälp av välvilliga anhöriga istället. De har varken några skattesubventioner eller hyressubventioner att luta sig mot. Det är de som behöver stöttning av stat och kommun och inte de stora företagen som etablerar sig. För små företag är sjuklöneansvaret betungande. Vänsterpartiet vill därför att företag med upp till tio anställda helt ska slippa betala 14 dagars sjuklön. Vi vill också att egenföretagare med godkänd F-skattsedel, ska ha samma rätt till socialförsäkringar och välfärd som alla anställda har. Vi vill även att karensdagen ska tas bort för den som är sjuk.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen