Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny publikfest att vänta på Olympia

Dags för derby mellan HIF och BoIS på Olympia. Då väntar det storpublik på Olympia.

16 089 personer kom till matchen mot Norby. Inte fullt lika många lär komma till derbyt med Landskrona BoIS.Bild: Bildbyrån
HIF går som tåget på planen och det märks på publiksiffrorna. I den senaste hemmamatchen på Olympia kom 16 089 åskådare till Andreas Granqvists hemvändarfest.
– Sportsligt och publikt har det varit en bra tid de senaste månaderna. Det blir en rolig höst hoppas vi, säger HIF:s biljettansvarige Stefan Nilsson.
När det väntar Skånederby mot Landskrona BoIS på söndag kommer läktarna åter att vara välfyllda.
– Under söndagen passerade vi 10 000 sålda biljetter och det rinner på rätt så stadigt här i dagarna tror jag, säger Stefan Nilsson.
Med den takten på försäljning kalkylerar HIF på en siffra runt 13-14 000 derbyåskådare. Sportbaren under den södra läktaren kommer att öppna redan tre timmar innan avspark för att få ett effektivare flöde.
– Det är egentligen bara från Landskronahåll det varit lite segt. Det har sålts ungefär 250 biljetter på deras läktare, säger Stefan Nilsson.
Totalt har BoIS tilldelats cirka 1 500 biljetter, varav 100 är sittplatser för gästernas sponsorer.
– Jag har precis varit nere i Landskrona med fysiska biljetter. De ska ha öppet extra i shopen där nere för att få lite extra drag.
På hemmaläktarna börjar sittplatsbiljetterna på långsidorna att ta slut.
– Det är på den norra läktaren som det finns gott om sittplatser kvar. Efter segern mot Örgryte [4–3] såldes det några hundra biljetter direkt. Det brukar bli den effekten.
HIF har inför matchen ett publiksnitt på 7 821 åskådare. I takt med att allt fler besökare hittar tillbaka till Olympia uppstår vissa logistiska utmaningar.
– Parkeringssituationen är som den är. Det var många som hade svårt att få parkering mot Norrby. Så kom i tid och köp biljeten innan. Det underlättar både för besökaren och oss som organisation att ge bästa möjliga service.

Lyssna på det senaste avsnittet av HIF-podden här

Gå till toppen