Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man i 20-årsåldern skadad efter skottlossning på Fredriksdal

På torsdagskvällen skedde en skottlossning i området Fredriksdal. Två män blev beskjutna, men bara en träffades av skotten. Polisen utreder händelsen som två fall av mordförsök.

Polis och ambulans var på plats på Vaktgatan under torsdagskvällen.Bild: Peter Ferm
Klockan 21.38 tog polisen emot flera samtal från personer som hade hört skottlossning i området Fredriksdal.
På Vaktgatan hittade polisen en man i 20-årsåldern med misstänkta skottskador. Ytterligare en man hade blivit beskjuten, men träffades inte.
Den skadade mannen var vid medvetande och fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är ospecificerat men det ska inte finnas fara för mannens liv.
– Flera skott har avlossats, men jag vill inte gå in på hur många som har träffat, sa Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral, i samband med händelsen.
Han ville inte heller kommentera om mannen är känd av polisen sedan tidigare.
Brottsplatsen spärrades av och polisen förhörde eventuella vittnen. Vapenhund genomsökte området och polisens tekniker gjorde en brottsplatsundersökning. En polishelikopter deltog i sökandet och skymtades bland annat över Fredriksdal, Olympia och Slottshöjden.
Polisen åkte också till akuten av säkerhetsskäl och för att hålla förhör med mannen.
Enligt vittnen som HD var i kontakt med hördes tre skott och flera personer sågs springa från platsen. Flera vittnen berättade också att man sett en motorcykel eller moped köra därifrån.
– Vi hörde skott och när vi tittade ut såg vi en motorcykel som körde iväg med en jävla fart, sa ett vittne till HD:s reporter på plats.
Dessa uppgifter kunde polisen inte bekräfta.
Vid 22.40-tiden berättade ett vittne att hon sett flera polispatruller stanna en person på motorcykel vid Södra Stenbocksgatan.
– Vi har en fordonskontroll där. Ingen person är gripen och jag vill inte gå in på om den kontrollen har något med det här ärendet att göra, sa Fredrik Bratt.
Polisen utreder händelsen som två fall av mordförsök. Sent på torsdagskvällen var ännu ingen misstänkt gripen.
Polisen spärrade av ett stort område och höll förhör med eventuella vittnen.Bild: Peter Ferm
Gå till toppen