Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Snabbkoll på nattens nyheter

Amnestys ordförande i Turkiet har släppts från fängelse, nytt hopp om lösning på handelskonflikten mellan USA och Kina, fängslade Lula da Silva har satt upp sig som kandidat i presidentvalet i Brasilien – och i Sverige fortsätter antalet omkomna i trafiken att öka.

Amnestychef i Turkiet släppt

Bild: Amnesty
Amnestys turkiske ordförande Taner Kilic har släppts efter att ha suttit fängslad i ett år, anklagad för att stå nära den USA-baserade predikanten Fethullah Gülen, som pekas ut som ansvarig för kuppförsöket sommaren 2016.
Läs mer: Amnestychef i Turkiet släppt

Nya handelssamtal USA–Kina

Bild: Mark Schiefelbein
På inbjudan av USA skickar Kina om någon vecka sitt handelssändebud Wang Shouwen till Washington. Beskedet väcker hopp om en lösning på handelskonflikten.
Läs mer: Nya handelssamtal USA–Kina på gång

Fängslade Lula kandidat i Brasiliens val

Bild: Eraldo Peres
Lula da Silva, kanske Brasiliens populäraste politiker, har nu satt upp sig som kandidat i presidentvalet. Frågan är om registreringen, eftersom han sitter i fängelse, förblir symbolisk.
Läs mer: Fängslade Lula kandidat i Brasiliens val

Omkomna i trafiken fortsätter att öka

Bild: Johan Nilsson / TT
Under årets sju första månader har 176 personer mist livet i olika trafikolyckor – den högsta siffran sedan 2011, visar preliminär statistik från Transportstyrelsen.
Läs mer: Omkomna i trafiken fortsätter att öka
Gå till toppen