Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tung förlust för EVS när viktig kugge hoppar av

Hon var själv inställd på att fortsätta ett år till, men nästa säsong får Engelholm klara sig utan Veri Rizzoll.

Veri Rizzoll var en av de viktigaste kuggarna när Engelholm vann sitt fjärde raka SM-guld, men nu lämnar hon återigen klubben.
Veri Rizzoll var en av de viktigaste kuggarna när Engelholm vann SM-guldet i våras och veteranen var inställd på en ny säsong i elitserien. Men nu kan vi avslöja att klubben får klara sig utan sin nyckelspelare. Rizzoll flyttar nämligen till Tyskland. Igen.
– Det här var verkligen inte planerat, men jag fick ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, förklarar Rizzoll det oväntade beskedet.
EVS-aren är handplockad till ett team från hela Europa som ska vara med och etablera ett företag i Tyskland. Första kontakten togs för bara några veckor sedan, så det har varit snabba ryck.
– Vi flyttade ju in i vårt nya hus i början av sommaren och jag har varit helt inställd på att stanna i Ängelholm. Men återigen, det här är så spännande att jag måste ta chansen.
Den rutinerade liberon gjorde en strålande comeback förra hösten och Veri Rizzoll utsågs, helt välförtjänt, till elitseriens bästa spelare på sin position. Efter en lyckad knäoperation var målet också att fortsätta, både i EVS och i Österrikes landslag.
– Jag har blivit kontaktad av ett lag i Bundesliga och jag ska försöka fortsätta med volleybollen, om jag hinner. Drömmen är ju fortfarande att få spela ett EM, även om det ser svårt ut efter Österrikes förlust i första kvalmatchen.
Engelholm får dock leta efter en ny libero och det är kanske inte det enklaste, så här sent in på sommaren. Veri Rizzoll blir svår att ersätta, även om truppen redan har en högklassig försvarsexpert.
– Laget hade kanske behövt någon äldre spelare, men när det gäller Klara Andersson är jag inte alls orolig. Hon är absolut redo att ta ansvaret fullt ut, säger Veri själv.
Sportchefen Fredrik Tågsjö håller med, men han ser den här sena spelarförlusten som väldigt tung och tråkig ur flera aspekter.
– Ja, Veri bidrar med otroligt mycket, inte bara på planen utan kanske framförallt vid sidan av. Hon är alltid lojal, hon ser alltid till klubbens bästa och hon har ett stort volleybollkunnande som vi haft väldigt mycket nytta av. Men vi förstår henne, det är klart att hon ska ta chansen.
EVS tappar också den talangfulla centern Sofia Bendiksen, som gjorde en del inhopp förra hösten och som nu flyttar tillbaka till Falkenberg, men Tågsjö har läget under kontroll.
– Vi skulle behöva en tjej till, förutom de proffs som är på gång, för att få ihop träningsgruppen. Men vi har lovande tjejer i division 1, så det löser vi.
Gå till toppen