Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

Zeenath Hasan, 42, Köpenhamn

Universitetslektor, tidigare social entreprenör och grundare av Rude food i Malmö.

”Sedan vi startade har många följt efter, det gör mig hoppfull”

”Jag tror att vi var först i Sverige med att sälja överskottsmat till en mainstreammålgrupp när jag startade Rude food för fyra år sedan. Vi riktar oss till dem som redan har mycket på bordet och inte reflekterar så mycket över matsvinn. I början hade vi helgbrunch varje vecka, nu är det en pop-up-restaurang och catering. Nu för tiden är jag endast rådgivare för Rude food, jag ägnar mig åt hållbarhet genom mina designstudenter vid Linnéuniversitetet. I höst ska Rude food och Malmö stad undersöka hur det privata och offentliga kan samarbeta för att skapa en matloop. Sedan vi startade har många följt efter med liknande koncept, det gör mig hoppfull.”
Gå till hd.se