Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

ÄFF-forwarden: "Först blev jag lite tveksam"

I en ny roll är Oliver Stojanovic Fredin mitt inne i sin mest produktiva säsong hittills. Inför ÄFF:s återstart har 20-åringen dessutom gjort mål i HIF:s U21-lag.
– Jag siktar uppåt, säger han.

Oliver Stojanovic Fredin.
Inför säsongen tog ÄFF:s nye tränare Alexander Tengryd beslutet att testa Oliver Stojanovic Fredin som forward. På Svenska Fotbollförbundets hemsida står 20-åringen noterad för fem mål på 16 division 1-matcher. Därmed leder han den interna skytteligan.
– Men jag har gjort sex mål, säger han. Jag känner att jag har fått en viktigare del i laget och har flyttat fram ett steg, innan var jag den som skulle spela fram men nu är jag där framme och ska göra målen. Det är kul på sitt sätt, jag hoppas att jag kan trycka in några strutar till.
Oliver Stojanovic Fredin har aldrig varit så här produktiv på seniornivå. Tidigare har han mestadels varit yttermittfältare, bortsett från en säsong som ungdomsspelare i Malmö FF och några enstaka superettanmatcher med ÄFF.
Oliver Stojanovic Fredin var skeptisk när Alexander Tengryd kom med förslaget om positionsskifte.
– Först blev jag lite tveksam, men jag ville ändå ge det en chans – och det har varit roligare än jag trodde. Jag köpte det och det har gått bra. "Alex" hade rätt, säger han.
I vintras gjorde Oliver Stojanovic Fredin några träningar med HIF och i den gångna veckan spelade han en U21-match för klubben som han tillhörde innan han i tonåren drog till Malmö FF:s akademi. Han gjorde två mål i U21-matchen.
– Det är kul att testa på olika miljöer. Vi får se vad det ger i framtiden, blir det inte HIF blir det kanske något annat till nästa säsong. Klart att jag siktar uppåt, säger han.
Har det funnits intresse under sommaren?
– Jag har haft något intresse från samma serie, lite intresse från en serie uppåt och en intressent från utlandet, men det har inte varit något konkret. Jag har velat stanna och köra klart den här säsongen, och se vad det kan ge.
Oliver Stojanovic Fredin har ett par ungdomslandskamper på meritlistan.Bild: EMIL LANGVAD
På söndag påbörjar ÄFF höstsäsongen borta mot Karlskrona. Båda lagen har 19 poäng, Kristianstad på den negativa kvalplatsen är bara två poäng bakom.
Under vårsäsongen bjöd ÄFF på höga toppar och djupa dalar.
– Jag tror att mycket beror på att vi under en period tappade "Sebbe" [Carlsen] och Björn [Westerblad]. Det är två väldigt viktiga spelare, försvinner två rutinerade spelare är det klart att det inte är lika lätt för en relativt ny seniorspelare att fylla upp den platsen. Vi har ett ungt och rätt så orutinerat lag, kopplar du bort lite kommer misstagen, säger han.
Gå till toppen