Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Arvinge okänd" med dramatik och tårar

En ny spännande säsong med jakten på arvingar drar igång.

Niklas Källner och Kattis Ahlström leder programmet "Arvinge okänd", som startar säsongen på måndag i SVT.Bild: Christine Olsson/TT
Nu drar en ny säsong av den populära tv-serien ”Arvinge okänd” igång. Det första avsnittet sänds i SVT1 måndagen den 20 augusti klockan 20.
Programledarna Kattis Ahlström och Niklas Källner gjorde stor succé den första säsongen. Nu är det dags igen med nya avsnitt i programmet som söker upp personer med rätt till ett arv. Vi får även ta del av en okänd familjehistoria.
Det första avsnittet har rubriken ”Bröderna som aldrig sågs”.
Även släktforskningsexperten Ted Rosvall har engagerats i serien.
– Jag är med i det första avsnittet där jag hjälper till med att försöka hitta personer i USA. De uppgifter vi hade att utgå ifrån var ytterst knapphändiga, så det gällde att utnyttja alla online-resurser som finns och några till, säger Ted Rosvall.
Efter det första avsnittet väntar ”En mors värsta val” (27/8), ”Storebror duktig och lillebror” (3/9) och ”Kvinnan med evighetsmaskinen” (10/9). Totalt blir det sex avsnitt i säsong två.
Första säsongen av ”Arvinge okänd” sändes hösten 2017 och hade då höga tittarsiffror. Det är ett program fyllt av dramatik, känslor och tårar.
Även våra grannländer Danmark och Norge gör egna versioner av ”Arvinge okänd”.
En av anledningarna till att SVT producerar ”Arvinge okänd” är att det varje år avlider omkring 600 personer i Sverige, till synes helt ensamma, utan några arvingar som tar hand om det som de lämnar efter sig.
Gå till toppen