Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mc-kortege över Bjäre ska ge pengar till cancerforskning

På lördagen, 18 augusti, kör ett 80-tal motorcyklar i kortege från Förslöv. Syftet är att samla in pengar till Stefan Paulssons Cancerfond.

Det är första gången kortegen anordnas, säger Thomas Eriksson från Kranpunkten, som är arrangör tillsammans med Tommy Nordberghs Åkeri och Kvidinge Plåtslageri.
– Jag och min dotter var med och körde en kortege tidigare i våras, där anmälningsavgiften gick oavkortat till prostatacancerforskningen. Då kom jag på idén att göra något liknande, säger Thomas Eriksson.
Ändamålet låg nära till hands då företagsledaren Stefan Paulsson, som avled i cancer för tio år sedan, var den som startade Kranpunkten.
82 förare är anmälda, och man hoppas på att få in mellan 10- och 15 000 kronor.
Vid klockan 10 går starten från Kranpunkten i Förslöv. Sedan går kortegen över norra Skåne och Halland, en sträcka på drygt 12 mil.
– Vi kör småvägar mot Östra Karup, till Våxtorp, Hishult och Skånes Fagerhult. Sedan rullar vi vidare mot Örkelljunga och Eket,
Rutten går sedan via bland annat Gånarp till Ängelholm, och kortegen avslutar på Valhall park vid 13.45-tiden.
Gå till toppen