Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Min mening: Ny socialchef med hål i budgeten

Pontus Pålsson (M) välkomnar Åstorps nya socialchef – men är kritiskt till socialnämndens ekonomi.

Äntligen har Åstorp fått en ny socialchef på plats! Det känns som om vi oftare varit utan än med socialchef den senaste mandatperioden. Så går det också som det går med socialförvaltningen, den är som en herrelös båt på ett stormigt hav.
Socialnämndens dåvarande ordförande Anders Wilhelmsson (S) lämnade sitt uppdrag 2017, Ronny Sandberg (S) och nuvarande ordförande i socialnämnden Isabella Dzanko (S) sparkade senaste chefen 2017 och budgetunderskottet bara växer. Efter ett drygt halvår är prognosen minus 24 miljoner.
Jag välkomnar vår nya socialchef, Monica Ehnberg, och önskar henne lycka till. Dock borde mottagandet varit kopplat till en realistisk budget, för som det är nu, kommer hon att få kritik för att inte kunna hålla budgeten och hur skulle hon kunna det? Det är som att ge en person 100 kr och en order att denne ska handla en vara som kostar 125 kr. Vi förstår inte hur Sandberg (S) och Dzanko (S) tänker sig att det ska kunna fungera.
Men det är inte bara budgeten som är problem i socialnämnden. Personalomsättningen är för stor, vakanserna för många och mycket arbete släpar efter. Omhändertagna barn är placerade utan att familjehemmen har utretts enligt socialtjänstlagen och elever med behov av stöd får inte den hjälp de behöver. Vi moderater oroar oss mest för barnen.
Socialnämnden har haft en socialdemokratisk ordförande de senaste 24 åren men aldrig har nämndens ekonomi och arbete skötts sämre än nu. Socialnämndens brister skadar barn och utsatta familjer.
Åstorps barn förtjänar en hoppfull framtid och en ny politisk ledning!
Pontus Pålsson (M)
Gå till toppen