Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Opera kick-off med Rickard Söderberg och Laine Quist på turné i nordvästra Skåne

"Jag brinner för att sprida den här konstformen", säger Rickard Söderberg.

Sopranen Laine Quist och tenoren Rickard Söderberg ger sig ut på opera kick-off-turné tillsammans med pianisten Johan Reis.Bild: Rickard Söderberg
Nästa vecka ger sig tenoren Rickard Söderberg, sopranen Laine Quist och pianisten Johan Reis ut på en turné för att sprida operans glans på olika håll i Skåne.
– Det ska bli så himla roligt. Jag brinner för att sprida den här konstformen till så många som möjligt, säger Rickard Söderberg.
Showen bjuder på material från flera av de stora uppsättningar som Malmö Opera kommer att framföra kommande säsong. Bland annat West Side Story, Traviata, Den flygande holländaren och flera andra.
– Jag har räknat ut att det totalt rör sig om 197 föreställningar med runt 200 solister, säger Rickard Söderberg.
Rickard Söderberg är på väg ut på turné i Skåne.Bild: Andreas Paulsson
Som ni blir som en slags levande trailer för?
– Haha, ja, det kan man ju säga. Vi har gjort sådana här kick-off-satsningar tidigare och nu ville vi göra något extra av det.
Hur är det att komma ut på mindre orter där det kanske inte är så vanligt att opera framförs?
– Det här handlar ju om att träffa publiken och det som är så gott med att stå på mindre scener är att man kommer så nära publiken. Det är lite som att komma hem till någon för att dricka kaffe.
Vad har själv för favoriter bland materialet ni ska framföra?
– Jag ser extra mycket fram emot West Side Story. Men även Traviata. Sen tänker jag också testa att hålla opera-allsång med publiken. Det blir olika melodier varje kväll.
Hur träffades du och Laine Quist?
– Det var när vi båda var med i Karmelitsystrarna. Sen har vi spelat allt möjligt tillsammans. Vi har varit man och hustru på scen, mor och son och en massa andra roller. Laine är en av mina närmaste och bästa vänner. Vi kan hålla på och prata dygnet runt, haha!
Fakta

Konserterna i NV-Skåne

21 augusti, Ängelholm, Jarl Kullescenen, klockan 19.

24 augusti, Landskrona teater, 19.

26 augusti, kulturhuset Björnen i Åstorp, 18.

31 augusti, Forum, Örkelljunga, 18.30.

5 september, Tivolihuset, Höganäs, 19 (utan Laine Quist).

13 september, Folkets hus, Svalöv, 19 (utan Laine Quist).

20 september, Teatersalen, Förslövs skola, 19.

Gå till toppen