Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Linda Fagerström: Som taget från en kylskåpsmagnet

Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Olof Röhlander

mental tränare, författare, föredragshållare

Vi har alla sett dem. Förnumstiga textrader i flödet, som ”meningen med livet är att njuta av det”. Vi har alla ryst av sekundärskam och klickat bort dem.
Alla utom Olof Röhlander. Han har klistrat ihop dem till ett sommarprat. Samma manus verkar funka på sådana där vidriga ”inspirationsdagar”, och i hans bok.
Författare var länge drömmen. Förebilderna fanns inte bland Nobelpriskandidaterna utan i mataffären. ”När jag gick in på ICA och såg alla böcker där, som andra skrivit...” minns han drömmande. Numer är han författare och ”licensierad mental tränare”.
Livsvisdomarna haglar. ”Det är bättre att ha en dålig plan än ingen plan” och ”framrutan ska vara bredare än backspegeln”. Eller lyssna på det här: ”går det åt pipan, vila upp dig ett slag. Sen tar vi nya tag.” Killen är ju ett geni.
Och vad sägs om detta finurliga trix: att promenera. Varför? ”Det hjälper till att bena ut vad som pågår i livet just nu.” För, som Olof Röhlander så klokt uttrycker det: ”ibland måste man komma bort för att komma rätt”. Eller om just det kanske var nåt han läst på en kylskåpsmagnet, men ändå.
Och glöm inte, att din största motståndare ofta finns inombords! ”Gå för good enough!” – vilket alltså inte betyder att det är ut-och-gå-dags igen, utan att ”Reflektera Över Vad Som Egentligen Är Viktigt”. Det kallar han chokladkaksmetoden, eller om det var njutarbete – allt var så banalt att jag inte riktigt minns.
Gå till toppen