Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

E6 öppen igen efter olycka med hästsläp

Ett hästsläp välte och blockerade all trafik på E6 i höjd med Råån. Men nu är motorvägen öppen igen, även om det till en början går långsamt i norrgående körfält.

En häst sitter fast i släpet som välte på E6.Bild: Camilla Centio
Omständigheterna kring olyckan är oklara. Räddningstjänsten väntade med att sätta igång sitt arbete på platsen tills en veterinär anlänt och undersökt hästen som var fast i släpet.
– Vi ville inte stressa hästen, förklarade Ronny Möller på räddningstjänsten i nordvästra Skåne.
Efter undersökningen fördes hästen in i en ny djurtransport för vidare färd till djursjukhus där en mer noggrann undersökning skulle genomföras.
Olyckan inträffade på norrgående vägbana strax före klockan 11 på förmiddagen. På något sätt kom hästsläpet in i vägräcket och välte därefter, men hur och varför detta inträffade är inte känt. Bilen som drog släpet välte inte.
Inga människor har skadats i olyckan.
En lastbil ställde sig på tvären intill olycksplatsen, men det är oklart om chauffören på något sätt var inblandad eller om denne helt enkelt hjälpte till att stoppa trafiken efter att hästsläpet gått omkull.
Räddningsarbetet tog drygt två timmar och under tiden man flyttade hästen från den välta vagnen till en annan djurtransport stängdes även södergående vägbana av. Räddningstjänsten ville inte riskera att hästen skulle bli stressad, få panik, smita och hamna på en hårt trafikerad väg.
Trafiken stod stilla i norrgående riktning.Bild: Emil Langvad
Gå till toppen