Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Explosion i trappuppgång i Landskrona

Strax före tre-tiden natten mot lördag hördes en kraftig smäll i området Silvergården i Landskrona.

Polisens arbetshypotes är att det var en banger som smällde i en trappuppgång. Banger är en typ av kraftig smällare som avger mycket högt ljud. Flera personer ringde in om smällen, det första larmet kom 02.46. Väl på plats kunde polisen konstatera att två lägenhetsdörrar skadats av smällen.
– Det är alltså ingen bombanordning vi talar om, utan en banger eller något likvärdigt. Men de är ganska kraftfulla, det kan smälla riktigt högt, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Region Syd.
Ingen person skadades i smällen. Polisen har inte gripit någon misstänkt gärningsperson, men en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har blivit upprättad. Polisen vet i nuläget inte om det finns någon hotbild mot någon person som bor i huset.
– Vi vet inte om det är riktat mot de här två dörrarna, eller om man kastat och sprungit bara. Vi behöver utreda det mer innan vi kan uttala oss om hotbild, säger Kim Hild.
Gå till toppen