Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

ÄFF-tränaren: "Vi kommer vara ett bättre lag i höst"

Nyförvärven och en nyckelspelare saknas när ÄFF startar om i division 1.

Alexander Tengryd.
Under söndagen åker Ängelholms FF till Karlskrona för att starta om i division 1. De gör det utan sommarvärvningarna Patrick Arthur, en innermittfältare inlånad från ghananska högstaligalaget Dreams FC, och allroundkunnige Hampus Agerström som närmast kommer från spel på college.
– Patrick är spelklar, men har inte anlänt till Sverige ännu. Det är en process man måste gå igenom, men vi hoppas att han är på plats nästa vecka, säger tränaren Alexander Tengryd och fortsätter:
– Hampus är inte heller disponibel eftersom han avslutar sin sista arbetshelg, han kunde inte ta ledigt men det visste vi sedan tidigare. Han gjorde det väldigt bra mot Mjällby, så det är lite synd.
Mittbackskuggen Erik Widén har under en längre tid försökt få ordning på sviterna av sin hjärnskakning. Han gör inte comeback mot Karlskrona.
– Han fick ett bakslag i torsdags och är inte heller tillgänglig. Vi ska prata med läkaren igen, säger Alexander Tengryd.
ÄFF blandade och gav under vårsäsongen.
– Jag tror absolut att vi kommer vara ett bättre lag i höst. Vi har fått jobba med vår samhandling i åtta månader. Sedan vi kom tillbaka efter uppehållet har träningarna varit bra och jag är väldigt nöjd med träningsmatchen mot Mjällby även om vi förlorade, säger Alexander Tengryd.
När ÄFF och Karlskrona, som båda har nitton poäng, spelade i Ängelholm i säsongsinledningen slutade matchen 2–2 efter en sen kvittering från bortalaget.
– Jag tror att det blir en jämn match där jag hoppas att vi tar initiativet, att vi har lite mer boll än Karlskrona och att vi ska bryta ner dem på det sättet som vi gjorde i hemmamatchen. Sen gäller det att vi är vaksamma på deras fysiska och raka spel, det hade vi problem med här hemma, säger Alexander Tengryd.
Gå till toppen