Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Aretha Franklin hyllad i pappans kyrka

Aretha Franklin hyllades in sin pappa pastorn CL Franklins baptistkyrka i Detroit på söndagen. Arkivbild.Bild: Andy Kropa/AP/TT
Under söndagen hyllades musikikonen Aretha Franklin på platsen där allt började – i sin pappa pastorn CL Franklins baptistkyrka i Detroit.
Drottningen av soul avled i torsdags, 76 år gammal. Vännen och människorättsaktivisten Jesse Jackson höll tal under gudstjänsten som lockade flera hundra.
– Just nu har gospelkören i himlen fått en ledare. Detroit förlorade något, men himlen vann något, sade Jesse Jackson och berättade om soulstjärnans engagemang i den amerikanska medborgarrättsrörelsen:
– Jag minns en gång när Martin Luther King var nära konkurs... Aretha turnerade i elva städer och gav alla intäkter till Martin Luther King.
Baptistkyrkan var en kär plats för Aretha Franklin genom hela livet. Hon uppträdde i kyrkan, delade ut mat till hemlösa på högtider – samt spelade in plattan "One lord, one faith, one baptism" där.
Gå till toppen