Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Idel leenden när deltagarna cyklade Bjäre runt

I brist på sol sken sken deltagarna själva under Bjäre runt på söndagen. På depåstoppet i Grevie var det idel leenden bland de som stannade för en paus.

Runt 850 deltagare ställde upp i den fyrtionionde upplagan av Bjäre Runt. ”Det är ett drygt femtiotal mer än i fjol, så nu ser vi fram emot femtioårsjubileumet nästa år” säger Annica Carlsson på FK Snapphanarna som arrangerade.Bild: Emil Langvad
Det var den gråaste dagen på länge när den fyrtionionde upplagan av Bjäre runt kördes. Regnet hängde i luften över depåstoppet i Grevie, men så länge det tänkte stanna kvar där såg ingen av cyklisterna något problem med vädret.
– Det är bara skönt att det inte är plågande sol, det hade varit riktigt jobbigt, säger Louise Löfdal medan hon smakar på blåbärssoppan.
Louise Löfdal och Anna Åback cyklade mest för att det var kul ”Men vi kämpar på iallafall. Vi ska ju inte krypa hem.”Bild: EMIL LANGVAD
Hon och arbetskamraten Anna Åback cyklar tillsammans den mellanlånga rundan på 4,5 mil. För Louise Löfdal är det första gången.
– Jag började löpträna för tio månader sedan, vilket är jätteroligt. Men jag varierar med cykel för att löpningen är slitigt för benen. Det är kul med sådana här inte alltför tävlingsinriktade jippon, så då får man ju vara med.
Vissa ville inte alls ha blåbärssoppa utan trampade på allt vad tygen höll.Bild: EMIL LANGVAD
– Jag cyklade faktiskt som tonåring, men det har ju gått några år sedan dess. Det känns ändå inte svårare nu än då. Men då körde jag ju på en vanlig cykel utan växlar förstås, säger en leende Anna Åback.
Lika lätt var det inte för Magnus Sturesson, som cyklade med sonen Tage Dahlberg.
– Jag har ont i både rumpan och låren men det hör till, säger Magnus Sturesson med ett skratt.
”Blåsten hade man kunnat vara utan, annars är det perfekt med den här temperaturen.” säger Magnus Sturesson och Tage Dahlberg.Bild: Emil Langvad
I år är det är femtonde året han cyklar loppet. Tage Dahlberg gör sitt femte och har alltså en bit kvar innan han rår på pappas meriter.
– Fast jag brukar dra ifrån pappa ibland när vi cyklar. Men han kommer alltid ikapp igen, säger Tage Dahlberg.
– Det är bara för att han har en ny cykel medan jag får kämpa på med min gamla, försvarar sig Magnus Sturesson.
Någon placering eller tidtagning finns inte. Var och en tävlar mot sig själv.Bild: Emil Langvad
Det var cirka 850 deltagare i årets lopp, vilket var ett drygt femtiotal fler än fjolåret. I depån i Grevie stod Kerstin Olsson och delade ut blåbärssoppa, saft, bullar och bananer till deltagarna.
– Och glada tillrop! Det är väldigt olika stilar, med allt från gamla cyklar utan växlar till toppmoderna tävlingscyklar. Vissa som stannar till är pigga medan en del tar en längre paus. Och några stannar inte alls utan kör bara på, säger hon.
Allt från tävlingscyklar till vanliga och till och med elcyklar är okej. ”Syftet är att få ut vanligt folk att cykla” säger FK Snappahanrnas Annica Carlsson.Bild: EMIL LANGVAD
Hjulgänget kallar sig tre glada tjejer som kört tillsammans de senaste tre åren.
– Vi brukar göra julpyssel ihop så det verkade vara ett bra namn, man har ju inte roligare än man gör sig, säger Monika Wennerström.
Någon speciell tid siktar de tre inte på.
Trots att Anna Axelsson, Ulrika Franzon och Monika Wennerström bor i Helsingborgstrakten deltar de gärna i Bjäre runt.Bild: Emil Langvad
– Vi deltar för gemenskapen, motionen får man på köpet. Vi stannar och snackar när vi känner för det, säger Ulrika Franzon.
– Det finns ju mycket vackert att titta på längs vägen. Det är ett trevligt arrangemang som jag verkligen kan rekommendera, fyller Anna Axelsson i.
Gå till toppen