Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klasskillnad när HIF vann derbyt

HIF hade inga problem att avfärda BoIS i derbyt. 2–0 innebär fortsatt skilda världar för klubbarna.

HIF 2 (1)
BoIS 0 (0)
HIF började det här derbyt klart bäst och tog tag i spelet direkt. De gånger BoIS stack upp var det skyttekungen Sadat Karim som avslutade. Ledningsmålet efter 24 minuter var därmed logiskt. Anders Randrup hittade fram till Andri Bjarnason, som inte gjorde något misstag. BoIS lyfte upp spelet, men det var sällan det blev farligt framför Pär Hansson i hemmamålet.
– Vi har varit bra. De har inte skapat något. Om vi fortsätter så här kommer vi att avgöra matchen, sa Bjarnason till Sportkanalen i paus.
Målet var islänningens nionde för säsongen, men det första på Olympia. HIF fortsatte att kontrollera matchen i andra halvlek och en knapp kvart in kom avgörandet. Hemvändaren Rasmus Jönsson gjorde mål för tredje matchen i rad och såg till att HIF ryckte ifrån i toppen. BoIS hade inte mycket att komma med. Tränaren Agim Sopi gjorde vad han kunde. Han bytte in både Melvin Frithzell och Joe Sise, men det förändrade inget. HIF släppte in en debutant och en återvändare. Wanderson kom in istället för målskytten Bjarnason medan Markus Holgersson ersatte Darijan Bojanic. I slutminuterrna kom dessutom förre BoIS-aren Thierry Zahui in för HIF. På övertid skapader BoIS ett par jättelägen, men skärpan fanns inte där.
Sett över hela matchen var segern odiskutabel. HIF rusar vidare mot allsvenskan medan BoIS går en ångestfylld höst till mötes.
– Sadat har något bra läge i första halvlek, men sen gör de 1–0. Sen blir det 2–0 ganska tidigt i andra halvlek och efter det har vi svårt att skapa chanser. Vi har ett fantastiskt stöd av våra supportrar. Det är synd att vi inte kan leva upp till det vi vill, säger BoIS lagkapten Philip Andersson till Sportkanalen efter matchen.
Gå till toppen