Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Örkelljunga

Många nya chefer i Örkelljunga kommun

En ny gata-parkchef är på väg in och flera rekryteringar pågår.

Nyligen meddelade Örkelljungas kommunchef Charlotta Kabo Stenberg att hon slutar efter två år, för att gå till ett jobb som vd för Stiftelsen Skånska Landskap. Innan dess har även kultur- och fritidschef Andreas Meimermondt sagt upp sig för nytt jobb i Laholm.
Nu är det även klart att kommunens stadsarkitekt Maria Månsson Brink har sagt upp sig för ny tjänst i Hässleholm. I samtliga fall har rekrytering påbörjats.
Läs mer: Örkelljungas kultur- och fritidschef till Laholm
Nu i höst börjar även en ny gata-park-chef efter Christoffer Johansson.
Men avgående kommunchef Charlotta Kabo Stenberg tycker inte att Örkelljunga kommun har någon särskilt hög ruljans på chefer.
Läs mer: Ny socialchef i Örkelljunga till sommaren
– Nej, varken någon extremt hög personalomsättning eller chefsruljans. Man får komma ihåg att arbetsmarknaden ser annorlunda ut i dag, folk rör sig mer än tidigare. Jag tror inte att Örkelljunga är mer utsatt än någon annan kommun, säger hon.
Problemet är välkänt. Sveriges kommuner och landsting, SKL, gav nyligen ut rapporten ”Sveriges viktigaste chefsjobb” om utmaningen att hitta och behålla chefer i offentlig verksamhet.
Där finns flera tips på det senare. Bland annat handlar det om att ge rätt förutsättningar, som ett rimligt antal underställda, och ge möjligheter att utvecklas och lära sig mer.
Gå till toppen