Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Viftade med vapen i föreningslokal

En man viftade med ett vapen i en föreningslokal under natten till söndagen. Pistolen visade sig vara en attrapp. Det var ”inte lätt att se” att det var en attrapp, menar polisen. Mannen greps på platsen.

Det var vid 01.40-tiden under natten mot söndagen som polisen fick larm om att en aggressiv man visat upp ett vapen i en lokal i Landskrona.
— Det kom in från en föreningslokal, där mellan 15 och 20 personer fanns. Den här mannen hade utsatt folk för hot genom att vifta med en pistol, säger Kenneth Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.
Polisen tog larmet på största allvar, och ryckte ut med flera enheter.
— Det var stökigt när vi kom fram men det lugnade ned sig ganska snabbt. Mannen greps, och det visade sig att det var en attrapp han hade, men det är inte lätt att se så folk blev ju skrämda.
Mannen, som är född 1988, fördes till stationen där han förhördes på misstanke om ringa misshandel och olaga hot.
– Åklagaren hävde gripandet efter att mannen hade blivit förhörd. Han är fortfarande misstänkt för olaga hot, säger Marcus Andersson, inre befäl.
Gå till toppen