Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snabbkoll på nattens nyheter

Minst fem personer döda i nya skalv på den indonesiska turistön Lombok, branden i nationalparken Yosemite i Kalifornien under kontroll, små rörelser på Tokyobörsen – och tennisspelaren Novak Djokovic har skrivit historia.

Fem döda i nya skalv

Minst fem personer har omkommit i den serie jordskalv som drabbade den indonesiska turistön Lombok med omnejd under söndagen. Ön drabbades av kraftiga skalv den 29 juli och den 5 augusti, då minst 481 människor omkom, tusentals skadades och 350 000 blev hemlösa.
Läs också Fem döda i nya skalv på Lombok

Brand under kontroll

Den kraftiga skogsbrand som orsakat att delar av nationalparken Yosemite i USA har varit avstängd är under kontroll. Mer än 3 000 personer har bekämpat den så kallade Ferguson-branden som har bränt över 39 000 hektar sydväst om parken sedan den 13 juli.
Läs också Kalifornisk brand under kontroll

Lugnt på börserna

Bild: Shuji Kajiyama
Det var inga stora rörelser på Tokyobörsen när den öppnade på måndagsmorgonen. Nikkei 225-index steg en aning över nollprocentsstrecket medan det bredare Topixindex tappade 0,1 procent. Vid lunch hade båda gått nedåt, Nikkei 225 med 0,2 procent och Topixindex med 0,3 procent.
Läs också Små rörelser på Asiens ledande börser

Djokovic historisk

Novak Djokovic tog äntligen den titel som saknats på hans meritlista. Serben besegrade på söndagen världstvåan Roger Federer i finalen i Cincinnati Masters i två raka set, 6–4 6–4. Därmed är Djokovic den första spelaren som har vunnit alla nio Masters 1 000-turneringar på ATP-touren.
Gå till toppen