Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

80-talsrockshow på The Tivoli i höst

"Rock the night show" tar publiken med på en tidsresa tillbaka till 80-talet.
– Vi leker inte rock, vi plockar fram hjärtat i musiken, säger Viktor Johansson.

Bild: Stage Dream
I november ska The Tivoli-publiken tas med på en tidsresa. Tillbaka till 80-talet. Sunset Strip. Los Angeles. I en show med musik av Queen, Bon Jovi, Aerosmith, Kiss, AC/DC, Def Leppard, Europe, Whitesnake med flera.
Bakom konceptet står showproducenten och artisten Viktor Johansson från Hässleholm.
– Vi startade för tre år sedan då vi gjorde första Rock the night showen i Hässleholms kulturhus. Det handlar om tributeshower där vi gör musiken så som den låter på albumen. Det ska vara 100 procent kvalité och igenkänning, säger Viktor Johansson.
Hasse Jönsson och Viktor Johansson ser fram emot Rock the night showen på The Tivoli.Bild: Stefan Lindqvist
Sedan dess har satsningen även växt till en tvådagarsfestival med idel tributeband. Och nu kommer showen till Helsingborg.
– Vi har snackat om detta i snart två års tid och nu har det äntligen blivit dags. Det här är en show helt i vår anda, säger Hasse Jönsson på The Tivoli.
– Vi vill att publiken ska känna att de gör en tidsresa till en rockklubb på 80-talet. Vi leker inte rock, vi plockar fram hjärtat i musiken, säger Viktor Johansson.
Tributeband har blivit allt vanligare under senare år.
– Folk vill känna igen sig och de vill ha säkra kort. Dessutom är det ju också så att de största originalbanden inte turnerar så mycket längre, säger Viktor Johansson.
Konceptet med Rock the night-showerna startades för tre år sedan.Bild: Stage Dream
"Rock the night show" ges 23–24 november och det blir ett helpaket med mat och dryck.
– Men även om publiken sitter ner när de äter är det garanterat ingen som kommer att sitta ner när första låten drar igång, säger Hasse Jönsson.
Rock the night har tidigare gett shower i Hässleholm.Bild: Stage Dream
Konceptet testas alltså två kvällar och om det faller väl ut kan både Viktor Johansson och Hasse Jönsson tänka sig en fortsättning.
– Vi har till och med redan pratat om att ta hit tributefestivalen, säger Hasse Jönsson.
Biljetterna till showerna släpps onsdag 22 augusti.
Gå till toppen