Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ratade BoIS-aren får en chans att slå sig in i laget

Skadade nyckelspelare vilar i cupen, men Viktor Noring får en ny chans i BoIS-buren.

Viktor Noring har suttit på bänken i flera månader, men i cupmatchen mot Rosengård spelar han från start.
Inför derbyt mot HIF uttryckte Viktor Noring sin besvikelse över att återigen ha hamnat i frysboxen – "Klart att jag inte är speciellt glad" – men nu får BoIS-målvakten chansen igen. I onsdagens svenska cupen-match mot Rosengård är Noring med från start, medan Amr Kaddoura hamnar på bänken.
– Viktor har sett bra ut på träningarna och han har gjort några matcher i U21. Så det är läge att ge honom chansen, tycker tränaren Agim Sopi.
Viktor Noring, ett av de tyngsta nyförvärven inför den här säsongen, var ordinarie i början av serien. Men till vårderbyt mot Helsingborg blev han petad och sedan har Amr Kaddoura fått fortsatt förtroende. Ingen kan lasta Kaddoura för den senaste tidens svaga resultat, men BoIS-tränaren utesluter inte en förändring även i superettan.
– Det är klart att det här är en chans att slå sig in i laget, säger Agim Sopi försiktigt. Gör man det bra, så...
Amr Kaddoura är inte den ende ordinarie spelaren som står över. Flera BoIS-are dras med skavanker och det är definitivt klart att även Viktor Svensson och Sadat Karim vilar.
– Det är ingen fara med Viktor, även om han fortfarande har lite ont. Men där vill vi inte ta några risker med foten och vi har flera andra backar som kan gå in och göra jobbet.
Det låter som om mittback Svensson ska vara tillgänglig i helgens seriematch mot Brage, men när det gäller anfallare Sadat är det mer tveksamt.
– Han har fortfarande ont efter smällen han fick mot HIF, så där får vi se, kommenterar Sopi.
Även om superettans bottenstrid har högsta prioritet just nu vill BoIS gärna också avancera i cupen, för att återigen gå in i försäsongens gruppspel.
– Rosengård har blandat och gett i division 2, men vi får inte underskatta motståndet. Det handlar om att vi måste göra jobbet, säger Agim Sopi.
Gå till toppen