Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snabbare surf på Kvickbadet

Nu kan invånarna surfa gratis på fyra olika ställen i kommunen. På Kvickbadet ökas kapaciteten rejält med ny wifi-utrustning.

Inte bara bad på Kvickbadet. Nu går det att surfa snabbare och gratis också sedan stranden fått fiberanslutning.Bild: Anders Malmberg
Kapaciteten på wifit på Kvickbadet har ökat rejält. Från och med denna sommar har fiber installerats och ny wifi-utrustning finns nu på plats.
Det har funnits wifi i sju-åtta år på Kvick. Men tidigare har det varit en modemuppkoppling till kommunens fasta nät. Nu har hastigheten höjts rejält till 20 Mbit per sekund. Fast den exakta snabbheten beror också på sändaren i den enskildes mobil.
– Det här är bra service, särskilt för gäster och turister. Det ligger i tiden att man kan erbjuda den här typen av tjänster på allmänna platser, säger Stefan Gustafson på kommunens it-avdelning.
För att surfa krävs bara att man letar reda på nätverket Hoganas_Free_Wifi och sedan klickar på ”Gå online”.
– Man får en snabb och säker uppkoppling och slipper ta av sin egen surfpott.
Bäst täckning har man just nu vid omklädningsrummen och hundra meter längs kusten ut mot sandstranden. Men det ska bli bättre täckning även vid bryggorna.
– Vi har en antenn på gång som ska peka ut mot bryggorna, säger Stefan Gustafson.
Kvickbadet är inte det enda stället där man kan surfa fritt. Liknande utrustning med samma kapacitet finns i skateparken, vid Lerbergets centrum och på Höganäs sportcenter.
– Även om kapaciteten är densamma är områdena där inte lika stort som på Kvickbadet. Vad jag vet ska det inte installeras wifi på fler områden i nuläget, säger Stefan Gustafson.
På fyra olika platser i kommunen kan man numera surfa gratis: Kvickbadet, Lerbergets centrum, Höganäs sportcenter och skateparken.Bild: Moa Dahlin
Gå till toppen