Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sömntabletter stals och byttes ut på äldreboende i Ängelholm

Narkotikaklassade sömntabletter stals på äldreboendet i Ängelholm och byttes ibland ut mot andra piller. Personal valde att säga upp sig efter upptäckten i juli.

Händelsen är anmäld till IVO (Inspektionen för vård och omsorg).
Det var dagpersonalen på boendet som i somras upptäckte att en förseglad medicinpåse var något avriven. Vid en närmare titt visade det sig att sömntabletten i påsen inte såg ut som i de andra fördoserade påsarna. Misstanken väcktes om att någon hade bytt ut tabletten.
Nästa dag bekräftades misstanken efter en kontroll av fler vårdtagares apodoser. Även där var sömntabletter var borttagna och några var utbytta.
Hela personalen på boendet kallades till möte efter upptäckten. I samband med detta valde misstänkt personal att säga upp sig och lämna arbetsplatsen. Boendet har sedan dess styrt upp säkerheten kring medicinnycklar och infört nya koder.
De utsatta vårdtagarna ska har enligt uppgift inte lidit några allvarliga men av händelsen. Men det faktum att medicinen bytts ut till annan okänd tablett innebar en risk för allergireaktion eller annan allvarlig vårdskada, medger arbetsgivaren.
Gå till toppen