Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Sverige måste ta tre poäng i Örkelljunga

Tillbaka i Örkelljunga, då måste Sääf och kompani vinna för att EM-hoppet ska leva vidare.

Förre EVS-tränaren Per-Anders Sääf och hans landslag måste vinna i Örkelljunga, om EM-hoppet ska finnas kvar.
Efter två raka förluster, mot Azerbajdzjan och Grekland, är det bara en sak som gäller. Sverige måste slå Luxemburg i onsdagens EM-kvalmatch i Örkelljunga.
– Vi var ju inte speciellt nöjda efter första matchen, framförallt inte när vi tappade en 2–0-ledning. Det var en rejäl besvikelse, erkänner den blågule landslagschefen Ismo Peltoarvo.
Den svenske storstjärnan Marcus Nilsson erkänner själv att han tog slut efter ett par lyckade set, sedan spelade han inte alls mot Grekland – och nu har laget kniven på strupen.
– Jag hade själv räknat med full pott, sex poäng, mot Azerbajdzjan, och läget kunde ha varit bättre. Men det är inte absolut kört, kommenterar Peltoarvo.
Det här blir för övrigt den fjärde landskampen i Forum, som invigdes så sent som hösten 2016, men det spelades också en match i gamla "skolådan". Den 15 augusti 1991 vann Sverige med 3–1 mot Tyskland och en poäng i sammanhanget är förstås att dagens landslagstränare Johan Isacsson och Per-Anders Sääf, den förre EVS-coachen, båda var med i det svenska laget. Det var även Jörgen Eriksson, som blev Örkelljungas allra första landslagsman året innan och som var med på 31 av 32 landskamper under 1991.
För damlandslagets del väntar dubbelmöte mot Finland och under onsdagen spelar förbundskaptenen Jonas Svantesson och hans tjejer i Helsingfors ishall.
– Tar Finland en vinst till har de ena benet i EM. Så vi kommer att få möta ett väldigt hungrigt hemmalag, konstaterar Svantesson.
Efter den tuffa förlusten mot Estland i söndags behöver Sverige komma upp på banan igen. Det blir dock utan Ängelholmstjejen Anna Haak, som åkt tillbaks till USA.
– Det blir två väldigt tuffa matcher. Vi har chansen, men måste göra en topprestation för att kunna rubba Finland.
Gå till toppen