Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Tolfte sprängningen mot oskyldigas bostadsfönster

Ännu ett bostadsfönster sprängdes natten till tisdagen. Polisen har inga spår efter vem som slår till mot vanliga Landskronabor.
– Vi gör allt för att få stopp på det, vi tar det på stort allvar, säger lokalpolisområdeschef Christian Nordin.

Klockan 03.11 natten mot tisdagen smällde det rejält i Borstahusen.
En kraftig smällare, en så kallad banger, hade detonerat intill ett fönster till en bostad på gatan. Fönstret krossades och glassplitter spreds i bostaden.
Det var den tolfte sprängningen som riktats mot bostadsfönster sedan i början av juni. Vid de flesta tillfällen har det varit mot bostäder i staden som har fönster ut mot trottoar eller gata.
Men vem som ligger bakom, och framför allt varför någon spränger, vet inte polisen.
Hur arbetar ni?
– Vi jobbar med det här kontinuerligt. Vi tittar på adresserna och de personer som bor där, om det finns något sammanhang. Men så vitt vi kan se finns det inte det, säger lokalpolisområdeschef Christian Nordin.
Det är oskyldiga personer som drabbas?
– Det är vanliga familjer, så det verkar ha skett slumpmässigt. Fönsterna har varit tillgängliga, men det är ingen som tagit sig in eller gått runt huset. Vi tittar varje gång på just adresserna om det finns någon koppling men i nuläget ser vi ingen.
Christian Nordin säger att polisen arbetar både med inre spaning, alltså försöker se om någon känd kriminell kan ligga bakom och bearbetar eventuella tips, och med patrullering.
– När något händer tar vi dessutom dit hund för att hitta spår. Det har varit tillfällen då hunden hittat spår men sedan tappat det, man hoppade kanske på en cykel.
Vid samtliga tillfällen har sprängningen skett nattetid, oftast mellan mellan klockan två och tre. Några vittnen har det inte funnits vid något tillfälle. Polisen har därför svårt att hitta någon förövare.
– Det tar ju ett dessutom ett litet tag innan en patrull hinner dit.
Ingen har hittills skadats, även om splitter vid flera tillfällen spridits omkring inne i bostäderna.
Sprängningarna brottsrubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.
Gå till toppen