Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dags för Torekov swimrun och Torekov open water

Det kommer att simmas och springas i Torekov med omnejd under lördagen och söndagen.

Målgång i samband med fjolårets Torekov open water. På söndag är det dags igen och under lördagen avgörs Torekov swimrun för första gången.Bild: Sven-Erik Svensson
På lördag väntar första upplagan av Torekov swimrun och på söndag är det dags för tredje upplagan av Torekov open water.
Torekov swimrun består av både simning och löpning.
– Det blir nio simsträckor och nio löpsträckor. Längsta simsträckan är på 800 meter. Det är start från Hotel Riviera i Båstad klockan 11 och mål på Morgonbryggan i Torekov, säger tävlingsledare Emma Jönsson.
Läs också Listan: Här är alla motionslopp i Skåne 2018
Totalt 50 tvåmannalag kommer till start. Allt som allt blir det 100 deltagare.
– Jag är mer än nöjd med det. Och jag är glad att jag fått evenemangsbidrag från Familjen Helsingborg. Annars hade det varit svårt att få det att gå runt, säger Emma Jönsson.
Torekov Open Water. Bilden togs 2016.Bild: Sven-Erik Svensson
Tävlingen har tillstånd att ha 150 lag.
– Så det finns utrymme att växa.
I samband med Torekov open water på söndag handlar det om att simma från Hallands Väderö till Morgonbryggan i Torekov. En sträcka på drygt tre kilometer.
– Där är 220 anmälda så det är i princip fullt. Det är 100 fler än i fjol. Det är tredje året så det arrangemanget känner vi oss rätt så bekväma med, säger Emma Jönsson.
Hon uppskattar att den som simmar fortast kommer att avverka sträckan på cirka 40 minuter.
Gå till toppen