Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Demokrater vill skjuta på HD-tillsättning i USA

Brett Kavanaugh, som av president Donald Trump nominerats till posten som domare i Högsta domstolen. Arkivbild.Bild: Cliff Owen/AP/TT
Demokraterna i USA-senaten kräver att utfrågningarna av Donald Trumps val till ny domare i Högsta domstolen ska skjutas upp, sedan presidentens före detta advokat Michael Cohen pekat ut Trump som den som beordrat honom att köpa två kvinnors tystnad.
Chuck Schumer, Demokraternas ledare i senaten, säger att Trump inte bör få tillsätta en HD-domare när Högsta domstolen snart kan ställas inför frågan om huruvida Trump har begått brott eller inte.
Schumer träffade i tisdags Trumps kandidat Brett Kavanaugh och säger att han då fick besked att Kavanaugh anser att en president inte kan bli föremål för en brottsutredning, eller ens bli kallad att vittna, så länge han innehar sitt ämbete. En riksrättsprocess i kongressen är enda vägen att ställa en president till svars, enligt Kavanaughs synsätt.
Enligt planerna ska utfrågningarna av Kavanaugh inledas i senaten den 4 september.
Gå till toppen