Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu ska slaget om Ängelholm avgöras

På söndag möts Skäldervikens IF och Ängelholms FF/Bjärelagets DFF. Vi har tagit pulsen på kaptenerna inför derbyt.

Matilda Johansson tror att lagets extrema vinnarskallar räcker för vinst.Bild: Evelina Gunnarsson
Några frågor till Matilda Johansson, kapten i Skäldervikens IF.
Hur har ni laddat för matchen?
– Vi tar en match i taget. Nu har vi varit mycket folk på träningarna och jag tycker att vi har fått upp matchtempo och flåset. Det är skönt att vi fått spela en match innan derbyt.
Vad blir viktigt i matchen?
– Den som vill mest kommer att vinna! Det kommer krävas att vi spelar vårt spel och inte faller in i deras. Vi behöver vara noga i passningsspelet och vi vill gärna rulla boll, så våga hålla i den och vara noggranna.
Hur ska du som kapten styra laget?
– Det är inte svårt att motivera till ett derby. Det gäller snarare att inte vara övertaggad och lägga energin på planen. Från vår sida tror jag inte det blir något problem. Alla andra ser detta som en stor grej att vi ska mötas eftersom många av oss spelat i Ängelholm tidigare.
Två vinster och en oavgjord innan uppehållet, hur är formen?
– Bra, det är svårt att säga efter uppehållet, men det kan samtidigt vara en nytändning.
Sedan sammanslagningen har ni inte vunnit mot Ängelholm/Bjärelaget, hur ska ni fixa första vinsten?
– Nu har vi en nygammal tränare, med honom har vi inte förlorat. Tränarstaben har koll på hur vi ska utnyttja laget och formera det på bästa sätt. Jag tror att alla är så extrema vinnarskallar, det räcker långt.
Vad tippar du?
– Jag tror att vi vinner med 3-1.
Vilket är ditt bästa derbyminne?
– Det är när jag spelade i Kumla för många år sedan. Vi gick till final i Transtenscupen och vann finalderbyt vilket innebar att vi vann hela cupen.
Mimmi Hultman, lagkapten i Ängelholms FF/Bjärelaget.Bild: Evelina Gunnarsson
Några frågor till Mimmi Hultman, kapten i Ängelholms FF/Bjärelagets DFF.
Hur har ni laddat för matchen?
– Ett derby är alltid ett derby, vi har inte hunnit prata om det än, men det innebär alltid extra pepp och nervositet. Det är många före detta Ängelholmare som spelar i Skälderviken så Ängelholmarna är extra taggade för att möta sina gamla lagkamrater.
Hur ska du som kapten styra laget?
– Som i alla andra matcher, vara en förebild och få alla att prestera det bästa man kan. Jag har ju lite mer rutin och försöker få dem att prestera, utan att nerverna tar över.
Hur är formen?
– Svårt att säga. Vi har haft en bra vårsäsong och har en bred trupp med fåtal skador vilket gjort att vi kunnat spela med ett väldigt bra lag. Och att ha 20-0 i målskillnad på de senaste fyra matcherna är vi väldigt nöjda med. Nu hoppas vi hitta tillbaka till det i höst.
Ängelholm/Bjärelaget har fortfarande inte förlorat mot Skälderviken, hur ska ni behålla den sviten?
– Fortsätta spela vårt spel och ha en riktigt bra inställning.
Vad blir viktigast i matchen?
Att vi får spela vårt spel och föra matchen är viktigt för oss.
Vad tippar du?
– Vi vinner med 2-0.
Vilket är ditt bästa derbyminne?
– När jag spelade i Bjärelaget och vi vann mot Västra Karup det året det gick så bra för oss, 2007 kanske. Vi hade haft en fantastisk säsong och inte förlorat en enda match. Derbyt var sista matchen så det var extra viktigt att se till att vinna den också. Jag tror att vi kom över 150 mål som var vårt mål den säsongen.
Skäldervikens IF–Ängelholms FF/Bjärelagets DFF spelas den 26 augusti klockan 15.00 på Skäldervikens IP.
Gå till toppen