Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Paris bötfäller fler i kampen mot Airbnb

I turistmagneten Paris bötfälls allt fler för att olagligt hyra ut sina lägenheter via Airbnb. Arkivbild.Bild: Thibault Camus/AP/TT
I Paris bötfälls allt fler för olaglig uthyrning av lägenheter via uthyrningssajter. Fram till den 15 augusti har staden kasserat in 1,38 miljoner euro i böter, jämfört med 1,3 miljoner för hela förra året.
Det handlar framför allt om personer som hyr ut lägenheter där de inte själva bor och den överväldigande majoriteten uthyrningar sker via Airbnb.
– Det är proffs som låtsas vara amatörer, säger Ian Bressat, ansvarig för bostäder vid borgmästarens kansli.
De styrande i den franska huvudstaden oroas av att allt fler lägenheter, runt 20 000 bara de senaste fem åren, omvandlas från permanentbostäder till korttidsboende för turister. Airbnb har 65 000 lägenheter listade för uthyrning i Paris, jämfört med 80 000 hotellrum.
För att stävja uthyrningar har Paris infört regler för hur många nätter personer kan hyra ut sina bostäder och kräver att de ska registrera sig hos myndigheterna.
Gå till toppen