Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Dokumentärfilmaren Tom Alandh kommer till Tivolihuset

Olof Palme, Monica Zetterlund, och Lennart ”Nacka” Skoglund. Dokumentärfilmaren Tom Alandh har följt och porträtterat många av Sveriges största. Tredje september kommer han till Höganäs.

Tomas Alandh.Bild: Henrik Montgomery/TT
Det är Kullabygdens idrottshistoriska förening som för andra gången arrangerar ett föredrag i Tivolihuset. Sist gång stod den dåvarande förbundskaptenen Erik Hamrén på scenen. Den här gången blir det dokumentärfilmaren Tom Alandh tillsammans med sin filmklippare Heleen Rebel.
– Vi vill nå en bredare publik och inte bara idrottsnördar. De har vi ändå, säger Inge Jolfson som är ordförande i Kullabygdens idrottshistoriska förening.
– Det här är ju ingen typisk idrottsgrej. Tom Alandh är inte specifikt en dokumentärfilmare för idrott. Han har följt idrottsmän, men det är människor han tittar på inte idrottsprestationen.
Just den bredare inriktningen har lockat kultur- och fritidsförvaltningen som finns med som medarrangör.
– Vi tycker det här är spännande för vi kommer betona och lyfta fram dokumentärfilmen mer framöver. Vi har en nyproducerad film som Torbjörn Dencker har gjort om Trio Hoganas och han har planer på att göra ytterligare en om kvinnliga profiler i Kullabygden, säger Anneli Sjöborg som är kultur- och fritidschef.
– Därför blev det naturligt att hänga på detta.
Kvällen kommer avslutas med världspremiär av Tom Alandhs senaste dokumentärfilm som handlar om pianisten Jan Johansson.
– Som jag har uppfattat det vill han se hur Höganäsarna reagerar för att kunna göra de sista justeringarna innan den är helt klar, säger Inge Jolfson som hoppas att föredraget ska dra fullt hus.
– För mig är det här en legend. Men igår kväll var det en medlem i 60-årsåldern som frågade vem är Tom Alandh? När vi kollade på Youtube föll polletten ner. Han är mer känd för sin röst än sitt namn.
Gå till toppen